VII kategoria: 2-10 dl purkit

Tähän kategoriaan kasasin käsityönä, puhaltamalla valmistetut purkit, jotka malliltaan, etiketiltään ja väriltään ovat samanlaisia keskenään. Purkit ovat vetoisuudeltaan noin 2-10 dl.
Purkkien kannet ovat samantyylisiä, kuin vastaavien pullojen edellisissä kategorioissa. Lasimaalaamon leima rajaa purkin valmistetuksi aikaisintaan v. 1933.
Monet näistä aineista esiintyvät ensimmäistä kertaa vasta v. 1937 farmakopeassa, mikä viittaisi myöhempään ajankohtaan (1940). Mutta, mutta... farmakopeoita on ilmestynyut harvakseltaan (edellinen v.1914) ja uusia lääkeaineita on keksitty ja otettu käyttöön myös välivuosina.
Koska monet näistä purkeista ovat sisältäneet synteettisiä kemikaaleja, on helppo, mutta työlästä selvittää, minä vuonna viimeisin näistä aineksista olisi voinut tulla apteekin hyllylle.
Myöhemmin saatu lisävahvistus: tämä seikka puhuu vuoden 1940 puolesta
Tämän kaltaisia purkkeja näkee joskus melkoisessa alennusmyynnissä huutonetissä. Itse en luopuisi yhdestäkään alle 30 euron. Käypä hinta suurempien purkkien kohdalla liikkuu mielestäni 40-60 euron tietämissä. Hinta-arviossani painavat paljon siistit polttomaalatut etiketit.
Mustat ja punaiset etiketit ovat mielestäni arvokkaampia, koska ne ovat sisältäneet myrkkyjä ja "voimakkaasti vaikuttavia aineita". Esim. pieni Morph.hydrochlor. purkki saattaa olla jopa 100 euron arvoinen. Aineella ja etiketillä on väliä!