Juhannussimaa

Todettakoon heti, että harva tuntee minut sanaleikin tarkoittamassa syvällisemmässä mielessä.

Ällistyin melkoisesti muutama päivä sitten työkaverini tuotua näytille Fingerpori-stripin juhannussima-aiheesta. Sanaleikki on nimittäin minulta lähtöisin, ja nyt se kiersi vuosien jälkeen käteeni! Keksintöni syntyi juhannuksena 2003 tai 2004 (tositapahtumien tuoksinassa). Sittemmin käytin sanaleikkiä kirjassani O´Pate (v. 2007) ja nostin sen esiin jossain keskustelupalstallakin.

Ennen sitä sanaleikki levisi kuitenkin ensin tekstiviesteinä ja sittemmin netissä. Voitte tarkistaa itse, kuinka valtavasti hakutuloksia syntyy googlettamalla tämä kesäinen herkku. Vannon, että en ollut kuullut juttua mistään muualta. Tämä ei tietenkään poissulje sitä, että joku muu olisi leikitellyt samalla idealla - mahdollisesti jopa paljon aiemmin. Se lienee jopa todennäköistä, mutta uskon kuitenkin juuri minun juhannussimareseptini lähteneen leviämään kulovalkean tavoin tuosta juhannuksesta. (Muistanemme vielä taannoisiin juhlapyhiin liittyneen villityksen lähetellä massoittain tervehdyksiä tutuille.)

On kunnia, että arvostamani sarjakuvataiteilija on tarttunut aiheeseen. Pertti Jarlan strippi on hyvin piirretty (kuten aina), mutta mielestäni siinä ei ole  tavoitettu jutun syvintä olemusta (anteeksi). Siksipä päätin piirtää (harrastettuani alaa nyt kaksi viikkoa) tapahtumat autenttisesti, itse tapahtumien polttopisteestä selvinneenä...

Kaikki Juhat ja heidän partnerinsa, olkaa hyvät:

17.4.2012