Kannikat yrititte?

Tämä latina-lätinä kaksoissarjakuva pöyhii äskettäin esillä olleita eduskunnan lieveilmiöitä. Arkadianmäelle onkin tälle vaalikaudelle saatu esille kattava otos suomalaisuudesta: kansakunta pienoiskoossa. Sarjakuvan tapahtumat ovat keksittyjä, vaikka niille löytynee vastineensa iltapäivälehtien lööpeistä. Kaikki henkilöt ovat piirrettyjä ja kuvitteellisia.

Latinaksi: Kännikätyrit itte

Lätinäksi: Kannikat yrititte?

Taustaa (lainaus US:n verkkolehdestä) 4.3.2012

Iltalehden esiin nostama kansanedustaja Sampsa Katajan (kok.) esiintyminen joulun alla eduskunnassa on herättänyt taas keskustelua kansanedustajien alkoholinkäytöstä. Nyt esiin astuu Katajan kansanedustajakollega Mika Niikko (ps.), joka blogissaan kuvailee, kuinka kansanedustajat ovat jatkuvasti alttiina tarjoilulle.

- Toimittajilla kun on tapana itse tarjota edustajille alkoholia haastattelujen lomassa tai sen toivossa. Näin oli myös 20. päivä joulukuuta, joka taisi olla sama päivä kun STT:n toimittajat "jouluperinteiden mukaan" tarjosivat kansanedustajille terästettyä glögiä pipareineen yömyöhään saakka, Niikko kirjoittaa Puheenvuorossa.

Niikon mainitsema 20.12.2011 oli juuri se päivä, jolloin Katajan puhe Iltalehden mukaan sammalsi eduskunnassa myöhään illalla.

Kiusaukset seuraavat muun muassa jatkuvasti kännikohujen keskelle joutuvaa Teuvo Hakkaraista (ps.). Kuluneella viikolla Hakkaraisesta on kirjoitettu paljon, kun hän jätti ilmeisen vahvassa humalassa salkkunsa Bandidos-moottoripyöräkerhon tiloihin. Hän tuli 7 päivää -lehden mukaan yölliseltä reissultaan aamulla suoraan eduskuntaan.

Niikko kuvailee blogissaan myös Iltalehden toimittajan toimintaa.

- Ensin juotetaan, sitten kirjoitetaan. Viikko sitten perjantaina keskellä päivää Sampsaa kritisoiva Iltalehden toimittaja tarjosi Hakkaraiselle olutta haastattelun yhteydessä eduskunnan kahvilassa, hän kertoo.

Iltalehden toimittaja Tommi Parkkonen kiistää tarjonneensa olutta Hakkaraiselle haastattelun toivoss

- Tarjosin kaljan, kun Hakkarinen pyysi. Hän sanoi maksavansa takaisin, Parkkonen kertoo Uudelle Suomelle.

Niikko itse on alkoholiin kriittisesti suhtautuva helluntailainen ja on halunnut muun muassa eduskunnan saunan jääkaappiin alkoholittomia juomia.