Lääketehdas Merckin purkkeja

Nämä ovat sinettipurkkeja eli aarteita

Nämä taas ovat enimmäkseen hanttipurkkeja

Nämä pullot eivät ole perinteisiä apteekkipulloja, mutta niillä on oma keräilijäkuntansa etenkin Euroopassa ja Yhdysvalloissa. Pullot lienevät pääosin 1940-70-luvuilta ja niissä on tullut apteekkiin erilaisia kilotavaroita sekä kuvan reagensseja.
Keräilijöiden arvostamia seikkoja näissä pulloissa ovat mahdollisimman ehjänä säilynyt Merckin sinetti, Merckin logolla varustettu korkki tai kansi, ja alkuperäinen etiketti. Etenkin jälkimmäinen vaatimus on vaikea: paperinen etiketti repeilee ja kuluu aikaa myöten pois. Olenkin liimannut suurimpaan osaan purkeista aikakauteen sopivat käyttämättömät 1960-80-lukujen etiketit. Perusteluja teolleni löytyy tältä sivulta.
Googlettamalla "pharmacy bottle Merck" löytyy netistä monenlaista kuvaa ja asiaa Merckin pulloista. Sieltä olen saanut pohjaa omille optimistisille hintaveikkauksilleni, mutta kovia hintoja pyydetään!
Oman kirjavan kokoelmani Merckin pulloja esittelen melko pintapuolisesti kuvien kera, sillä täysin aitojahan ne eivät nyt ole. (Mikä sitten onkaan täysin aitoa?)
Acid.ascorb. not for sale
Alum.sulf.pur.cryst. not for sale
Kal.bicarb. not for sale
Propyphenazon. not for sale

Trichorethylen.Pienimmät 25 millilitran Merckin purkkini