Mustin varma asia

Eli koiramaista farmasiaa

- Vouh! Mitäpäs Fifi-narttu - oikein lenkilläkö? Tällaisella koiranilmalla, ja villapaita päällä! Eihän tässä päästä villakoiran ytimeen! vitsaili Musti tepastellessaan kulmien kuumimman pikkublondin ympärillä nuuskimassa.

 - Murrrr, äläpäs nyt kierrä sinne peräpäähän ollenkaan! vastusteli Fifi, vaikka häntänsä terhakka elekieli kertoi ihan muuta. Fifi tykkäsi Mustista, vaikka Musti olikin sekarotuinen ja asui Hovarilla. Siinäpä oikea uros! Ja vielä koiranleuka, sitä Musti oli. Nytkin se letkautti: - Olisi vakta tietoa! Kiinnostaisiko narttua kuulla yksi raakinen juttu? On nimittäin farma asia.

Fifi ei ollut huomaavinaan Mustin pieleen menneitä hienostelun yrityksiä, vaan haukahteli innokkaasti valmiina kuuntelemaan.

- Ajattelepas, Nallella on pumppu sökönä! Se käyttää nitroja! Voit itsekin nuuhkaista sieltä Kivisalmen sillan juuresta. Ei sillä enää edes koipi nouse, kovin alas oli lorottanut.

 Musti haukahti tyytyväisenä ja pörhisteli turkkiaan kerrottuaan uutiset. Nallen yllättävä sairaus kohentaisi hänen osakkeitaan. Reviirin laajennus oli vain ajan kysymys.

- Hauhau! Nyt kyllä haukut väärää puuta! Nalle oli vielä viime viikolla elämänsä vedossa. Et ehkä halua kuulla yksityiskohtia, Fifi epäröi kertoisiko lisää.

- Mutta minäpäs tiedän koko jutun, jatkoi Fifi kuitenkin: Nallen emäntä antoi kenkää sille insinöörille ja nyt se luuhaa panostajan kanssa. Epäonnistunut vaihto! Panostajan prostata temppuilee. Se sama nitron haju on joka paikassa: Puutteenkujalla, nakkikioskin takana, Sportti-pubin seinustalla ja Kairon edessä.

 - Jaaa, nyt en ole oikein hajulla. Mitenkäs panostajan yllättävä väliintulo sulkee pois nitrot? murahti Musti harmistuneena. Hovinsaaren piskinä se ei ollut koskaan päässyt lenkille kaikkiin noihin hienoihin paikkoihin, joita Fifin innokkaassa räksytyksessä vilisi. Musti ymmärsi pitää kuononsa kiinni Pub-Itämerestä, jonka pyörätelineeseen kiinnitettynä se vietti pitkiä iltoja.

- Voi, voi etkö sinä rakkiraukka ymmärrä? Panostaja on kävelevä pommi! Sen virtsa on dynamiittia! Nitro ei ole pelkkä sydänlääke, siitä tehdään myös pommeja, koirakoulun käynyt Fifi briljeerasi.

 - Ei koiraa karvoihin katsomista, mutisi Musti hämmennyksissään. - Kyllä minäkin koiranpommit tiedän!

- Tulee taas kamalaa pommitusta vuoden vaihteessa! Pitänee hommata barbituraatteja tutulta eläinlääkäriltä. Miten sinä muuten nukut? yritti Fifi pehmentää huomatessaan Mustin luimistelevan korviaan.

- Koiranunta, murahti Musti ykskantaan, - pitänee tästä jatkaa, etten saa tartuntaa. Emäntäsi on kipeä. Kefexin 750mg tablettikuuri. Tuosta hajusta ei vanha Mustikaan erehdy! Onko hänellä keuhkokuume vai anaalirauhastulehdus? kysäisi Musti vielä kohteliaan oloisesti.

- Kröhm, ei kumpikaan. Meidän Topi-katti sen teki. Topilla oli matoja ja kun se on sellainen itsepäinen kolli, niin isäntä keksi miten lääke saadaan annettua. Vanha konsti: kissa minkkiturkin hihaan ja pilleri poskeen! No, raapimisilta vältyttiin, mutta Topin suoli petti siinä ahdingossa.

- Älä hitossa! ulvahti Musti. No eihän kallista turkkia voi poiskaan heittää. Mutta kuinkas Topille kävi?

- Siihen loppuivat kissan päivät…

- Rauha hänen sielulleen. Niin, aina tulee loppu, olkoonpa kyseessä sitten "koiran ilma" tai "kissan päivät". Se tässä elämässä on ainoa farma asia, haukahti Musti ja lähti jolkottelemaan Hovarille päin. 

SANASTO

barbituraatti = yksi unilääkkeiden lääkeaineryhmä

Kefexin = antibiootti, joka haisee aivan kissan p...lle