O`Pate eli Pate heittomerkillä

Esikoinen, vaatimaton läpyskä.O'Pate

eli Pate heittomerkillä

ISBN 978-952-498-019-7

Phmeäkantinen, 56 sivua

O`Pate on neljän novellin kokoelma. Jokaisella jutulla on sama otsake, Pate heittomerkillä, mutta tarinat ovat erilaisia. Koukkuja ja sattumia on jopa tuhlailtu.  Luvassa on lämminhenkistä huumoria ja lukijalle on annettu mahdollisuus omiin oivalluksiin. 

-Mitä on voinut tapahtua miehelle, joka vaihtaa nimensä O`Pateksi?

-Miten lasten punainen hiekkalapio ja moukarimies liittyvät yhteen? 

-Miten yksi merkitsevä katse saa Paten liikkumaan vastoin fysiikan lakeja ja omaa tahtoaan?

-Kuka joi juhannussiman ja melkein tunnusti sisäpiiririkkeen? 

Lopulta nämä neljä novellia kuitenkin kietoutuvat löyhästi yhteen suomalaisen tutkivan lääketeollisuuden tiimoilla. Voisiko tällainen firma olla olemassa? Omituisen mielikuvituksen tuottettako nämä naurettavat tapahtumat? Umpirehellisenä kotkalaisena paljastan, että nämä kummalliset tapahtumat ovat tapahtuneet  itselleni. 

Kirjan naivistiset kuvat ovat Johannan piirtämiä.

Painovirhe paholainen sisältyy hintaan!

Haastattelu YouTubessa:

Seuraan lämmittelijäni, Markku Envallin, haastattelua. Sitten jouduin Petri Pietiläisen kynsiin.

Lääninkirjailija Petri Pietiläinen haastatteli minua leppoisaan tyyliinsä. Kiperiäkin kysymyksiä esitettiin ja yllättäviä tilanteita syntyi. Katso, kuinka kaikki sujui!

Kyseinen tilaisuus oli Pekkas-akatemian runoilta, joita järjestetään säännöllisesti kulttuurikapakka Albert-pubissa. Lämmittelijänä minulla oli Finlandia-palkittu aforistikko Markku Envall. Tupa oli siis täynnä ja kiteytetyt viisaudet suorastaan härmistyivät olut-tuoppini pintaan. Sitten seurasikin jotain aivan muuta. 

Katso kaikki kolme erinomaista, sensuroimatonta videonpätkää YouTubesta! Kuvan laatu on elokuvatasoista. Kiitos siitä kuvaajalle, Markku Heikuriselle. Teknisen korkean laadun takia haastattelu on jaettu siis kolmeen osaan. 

Linkki haastatteluihin