Valokuva-arvoitus

Mitä seuraava kuva esittää?

1)      Urhean harrastekuvaajan otos auringonpimennyksestä.

2)      Syksyinen luontokuva muuttolinnun viimeisistä jäljistä.

3)      Hallituksen salainen kuntauudistuskartta.       

4)      Graafinen esitys perskärpäsilmiösä.

Oikeat vastaukset

1)      Jos tämä on mielestäsi oikea vastaus, olet vaaravyöhykkeessä ja korkean riskin henkilö. Älä kokeile temppua kotonasi! Polaroid-kameran linssisi menisi vaihtoon, etkä pääsisi itse nauttimaan otoksestasi koskaan. Itseään kirkkaampaa ilmiötä tulee aina katsoa etäämpää ja hieman päätä pois kääntäen.

2)      Jos veikkasit tätä vaihtoehtoa, voit jatkaa suoraan allekirjoittaakseesi Mensan jäsenhakemuskaavakkeen

3)      Väärin! Kuva esittää nykytilannetta. Nasan ottamassa kuvassa Perä-Hikiä näkyy alavasemmalla.

4)      Oikein! Moskovan tiedeakatemian tutkijat ovat ensimmäistä kertaa saaneet tallennettua Perskärpäs-ilmiön empiirisesti. Kasaumateoria todistettiin käyttämällä satunnaislaskelmia ja vapaaehtoisia julkisuuden henkilöitä. Hämmästyttävä tutkimustulos oli ainoa puuttuva rengas  kaiken kattavasta maailmanteoriasta.

Luonnossa kaikki tapahtuu kasautumalla painovoimalain mukaisesti, mikä on jopa helposti todistettavissa: vaihtoehdon 2) kuva ja tutkimuksen graafinen kuvaaja 4) ovat niin identtisiä, että tilan säästämiseksi  julkaisemme vain toisen kuvan.

Taustana tutkimukselle kerrottakoon, että jo kauankin tunnettu Perskärpäsilmiö on inhimillisen sivilisaation ehto ja edellytys. Kaiken inhmillisen toiminnan taustalla vaikuttavat napavoimat. Kaikki liikkuu ja pyörii sittenkin (Galileo) navan ympärillä. Jollei oman navan, niin toisen navan (lat. perskarpas).