Syventävä lisä Väyrystelyyn

Latina-Lätinä kielileikkini on jäänyt marginaaliin - johtuen ilmeisesti sen vaikeatajuisuudesta ja älyvapaasta anarkiasta. Julkaisukanavani - netti - ei toisaalta luonteensa puolesta houkuttele paneutumiseen, mitä formaattini ehdottomasti vaatisi. 

Netistä poimimani kuvat ovat elävöittäneet "lätinöitäni", mutta juridisesti ja eettisesti se oli kestämätön tie. Niinpä aloin työstää omia kuvia.

Muokkasin  aikaisemmin presidentin vaalien alla julkaistun Paavo Väyrystä käsitelleen lätinä-runoni sarjakuvaksi. Mutta mahtuuko Kepun vanha ja uusi johto n. 65 neliöön?

Väyrysen käänteet ovat aina olleet liukkaita. Miestä on moitittu yön yli nukkujaksi ja takinkääntäjäksi. Lanseeraan sarjakuvassani uuden termin "Jälä-smokki" kaikille Väyrystelijöille. Jälä-smokki on pyrkyrin vaatekaapin perusasuste ("jälä" tarkoittaa kolloidia eli geelimäistä ainetta), joka mahdollistaa notkean sopeutumisen pelin politiikan kiemuroihin ja ailahtelevaan mielipideilmastoon.

Ennustiko ennen joulua julkaisemani runo Paten uusimmat aikeet eli pyrkimyksen Keskustan johtoon? Itsekin hämmästyneenä joudun vastaamaan myönteisesti: latina-lätinän hengessä esittelen teille kaksi sarjakuvaa. Ensimmäisessä niistä istuu "riihi hikinen" miettien Väyrysen presidentinvaali-strategiaa. Toinen sarjakuva muuntuukin kahdeksi riiheksi (vaihtelevat kokoonpanot), joissa pelataan Kepun puoluejohtajapeliä!